Внимание ТОЗИ САЙТ ИЗПОЛЗВА БИСКВИТКИ. Научете повече
ПРИЕМАМ И СЕ СЪГЛАСЯВАМ

Пазарувайте директно
от десетки български творци!

Mish Mash Fest посрещна 5-годишния си юбилей с голямо издание в парка „Заимов“ и с онлайн магазин

09.07.2020
от Момичетата от града admin admin


Mish Mash Fest отбеляза своята петгодишнина с голямо издание на открито в парка „Заимов“! Традиционно във феста се включиха 60 от най-добрите български творци, автори, дизайнери и занаятчии, които показаха на посетителите своите талантливи творения с лятна тематика. Събитието бе част и от Културния календар на Столична община за 2020 г.

Лятното издание тази година мина под знака не само на годишнината, но и на дългоочакваното лансиране на онлайн магазина mishmashfest.com, в който българските творци ще могат да поддържат постоянна връзка със своите почитатели и при нужда да преодолеят ограниченията на социалната дистанция. Сайтът ще започне да функционира от 15 юли и на него любителите на авторски произведения от порцелан, керамика, ювелирни изделия, художествени произведения , графика, илюстрация, мода, аксесоари и други ще могат да пазаруват директно от техните създатели. По този начин ще могат да подкрепят българските творци, които в голяма степен пострадаха от извънредното положение в страната и последвалата икономическа криза.

За своите 5 години Mish Mash Fest има над 30 издания, в които са се изявили над 200 млади творци, разказвайки техните истории в сайта и списанието „Момичетата от града“. Фестът е гостувал в емблематични софийски градски пространства като: Съюз на архитектите, Червената къща, НДК, Градинката зад Националната библиотека и мн. др. През последните две години Софийска община призна значимостта му за развитието на градската култура като го включи в Културния календар на София.