Внимание ТОЗИ САЙТ ИЗПОЛЗВА БИСКВИТКИ. Научете повече
ПРИЕМАМ И СЕ СЪГЛАСЯВАМ

Кутия за подарък Пало Санто PACHAMAMA

33.90 лв.
PALO-BOX
5 артикул(и)
+
 • Pinterest

Пало санто Palo Santo /Свято дърво/ Bursera graveolens е силно ароматно дърво, което е етично произведено от дълбините на южноамериканските крайбрежни гори. 

Palo Santo е едно от най-предпочитаните ботанически лечебни средства в Южна Америка, високо ценен от шаманите и използван за духовно пречистване и енергийни ритуали. Успокояващият, дървесен аромат носи енергия на изцеление и пречистване, а широка гама от ароматни нотки са уникални и несравними с други аромати. Счита се, че димът на свещеното дърво изчиства негативната енергия и емоции, заземява и стабилизира физически.

Има над 40 различни вида дървета пало санто, но се отглежда най-вече в Централна и Южна Америка. Дървото Пало Санто принадлежи към същото ботаническо семейство (Burseraceae) като дърветата тамян и смирна, които също произвеждат полезни богати на антиоксиданти масла, използвани по целия свят.

 

Силно и отлежало – Всяка пръчка Пало Санто в тази кутия е отлежала минимум 3 години, за да се гарантира, че дървеното масло е в разцвета си.

Етично добито – цялата ни дървесина Palo Santo е устойчиво добита от естествено паднали дървета в горите на Перу и сертифицирана от Националната служба по горите и дивата природа на Перу (SERFOR).

 

La Ofrenda a la Pachamama (Дарове за Майката Земя)

Ние избрахме Pachamama за символ на нашето Пало Санто в знак на признателност за даровете на Майката Природа.

Още от времето на инките Pachamama (означаващо Майка Земя на древния език Кечуа) е почитана като богиня на плодородието, която покровителства насажданията и реколтата, олицетворява планините и е способна да предизвиква земетресения.

Pachamama е майка на бога на слънцето Inti и богинята на луната Mama Killa. Тя обаче е независимо божество, притежаващо собствена сила да поддържа живота на Земята.

Високо в Андите на територията на Перу традициите, датиращи от хиляди години, се практикуват и до днес. Даряването на Pachamama е един от най-старите и свещени ритуали в Перу, който позволява на хората от Андите да благодарят на своята богиня.

Ритуалите за почитане на Pachamama се провеждат през цялата година, но са най-пищни през август, точно преди сезона на сеитба. Тъй като август е най-студеният зимен месец в южните Анди, хората се чувстват по-уязвими от болести и вярват, че трябва да са в много добри отношения с природата, за да поддържат себе си, своята реколта и добитък здрави и защитени.

За да направят това, семействата извършват прочистващи ритуали чрез изгаряне на растения, дърва, вкл. пало санто и други аромати, както и дребни предмети, за да изплашат злите духове.

 

Къде да използваме?

Навсякъде, където искаме да създадем спокойна и уютна атмосфера, или искаме да пречистим пространството около нас и да го заредим с положителна енергия. Подходящо за дома, офиса, спалнята, банята, хотел, ново място и т.н.

Всяка кутия е ръчно и грижливо опакована от нас и съдържа изненади! 

 • Картичка с позитивни утвърждения, както и легенда за Pachamama, древната езическа богиня на инките.
 • Подарък – красива черна кутийка премиален кибрит с дълги клечки (10 см. дължина) за пълноценно преживяване на твоя ритуал.

 

Ароматите имат способността да предизвикват както положителни, така и отрицателни психологически състояния на ума и реакции за милисекунди. Разпознаването на силата на специфичните миризми във вашия ежедневен живот ви дава възможност да използвате аромата като инструмент за създаване на психологическо състояние на ума.

Много духовни инструменти и концепции могат да обогатят и дори да трансформират живота ви, когато наистина разбирате тяхната сила и как да ги прилагате в ежедневния си ритуал. Ароматът и свещеният дим, отделени при изгарянето на Пало Санто, се използват от хиляди години за прочистване и запълване на пространствата с позитивизъм, издигат ума и вдъхновяват за творчество. Сладък и дървесен аромат, малко по-слоен от тамян, но по-малко ароматен от ароматизирана свещ. Ароматът му се носи във въздуха в йога студия, хотели, ресторанти, офиси на акупунктура и масаж, спа центрове, хотели и домове.

Считайте Пало Санто като ароматерапия; освобождавайки успокояващ аромат на обонятелната и лимбичната система на тялото и мозъка, и от своя страна създавайки усещане за релаксация и спокойствие.

Ползи:
 • Успокоява нервната система, осигурявайки облекчение на тревожността и да озарява настроението.
 • Подпомага успокоението при главоболие, след напрегнат ден, когато се съмнявате във влияние на чужда негативна енергия.
 • Ароматнити пръчици Пало Санто имат анти-стрес ефект.
 • Йога студиата по целия свят използват освежаващия аромат на Пало Санто, за да пречистят въздуха и енергията в залите.
 • В Латинска Америка се използва като естествен фумигатор за отпъждане на комари и насекоми. Страхотно за онези дълги летни вечери в градината.
 • Пало Санто има антибактериални свойства и може да се използва като естествено почистващо средство. Той помага за намаляване на миризмите, микробите и вирусите във вашия дом.
 • Подходящо за медитация, йога практика, за внасяне на спокойствие и чувство за уют в стаята.
 • А за зимните студени дни, създава перфектната затопляща и отпускаща атмосфера с димящата пръчица, и мирис на ароматна смола.

 

Още за ползите от Пало Санто ще откриете в тази публикация в блога.

Напишете коментар

Напиши отзив